7/17/2010

teka dan meneka

mowning semua....Dh pgi rupa nya..macam mana ar aku bule tdo dpn lap top smlm??(xdak kaitan pon)haha..

Dipagi yang mulia ini,,aku ada satu teka teki yang mudah utk yg melawat bLog neyh......TUh pon kalaw ada laa..



Teka teki nya berbunyi:ada sorang budak neyh,,dya tengah amek wuduk,,semasa dy tgh amek wuduk tuh,,budak tuh tengok ada anjing tgh jilat kaki dya....persoalan nya:sah x wuduk yg diamek oleh budak tuh.hahah

yang rjin menbaca uhhh mesti soalan neyh senang gila untuk dya,,bak kata dya'senang nk mampos'.haha.


neyh ad lagi satu teka teki:benda apakah berwarna putih,dan terbang2??.hahah
 adakah ini yang dimaksud??tidak sama sekali,,jadi..anda perlulah meneka..hahah




Bunga apa yang kalaw disiram dengan air,,maka dya pon mati...



 
  

5 comments:

aliesha kirana said...

yg 1st tu anjing tu jilat kaki die sndiri, xbatal la wuduk dak tu.. hehe..
yg len xtau..ekeke...

budakmengong said...

hahaha..jwpn yg sgt tepat(mesty baca lam REMAJA neyh.haha)tp maseh ad dua yg blom dpt d'selesai kn..so cpt pk..
renung2 kn lah dan selamat beramal.hahaha

Farah Shafiqah said...

1. tak batal.

2. kapal terbang

3. bunga api

btoi x??huhu

budakmengong said...

no1:btoL
no2:salah,jwpn dy nasi terlekat kt jet.hahahah.bagus pnya jwpn..
no3:btool sgt..anda sgt genius.haha

Farah Shafiqah said...

huhu, cek jwpn kat google mmg la btoi cma no 2 tu xtau

Search This Blog