12/09/2011

PEMINAT K.POP BODOH-BODOH

"PEMINAT K.POP BODOH-2 JE".
disebabkan ayat ni kesian AMIRA AFIQAH dikutuk dan dimaki hamun padu 
oleh k-popers..

*sorry amek tanpa kebenaran=)

Aku difahamkan belog http://budakgigirabbit.blogspot.com bukan 
ditulis oleh AMIRA AFIQAH tapi kawan dia yang busuk hati tuh yang buat..
Sekarang ni macam macam boleh jadi..
yang disangkakan kawan rupanya musuh dalam selimut..
yang selalu memuji bagai nak rak rupanya talam dua muka..
Pantang tengok orang senang mula lah ada yang nak jatuhkan kita..

Kalau yang belum baca tuh boleh klik SINI..
cuba tengok komen kat belog dia..
banyak kan?haha

Tuh la perangai manusia,bila orang buat silap terus nak 
hentam,kutuk,maki.bukan nak siasat dulu siapa betul siapa salah..
yang paling tak boleh belah bila ada orang komen yang BERUNSUR NEGATIF sangat
tapi pandai pulak mengunakan ISLAM dekat hujung komen dia

Aku pon bukan pandai sangat bab agama tapi kalau nak gunakan alasan ISLAM 
untuk tegur orang lain,,guna lah perkataan dan ayat yang
lembut dan berhemah..BUKANNYA F**K.


So apa kata yang dah maki dan kutuk dia kat belog tuh
minta maaf je kat dia..
sebab bukan dia yang tulis pon semua tuh..
kalau korang berani maki dia tak kan tak berani plak nak minta maaf.kan.hehe


*Aku minta maaf kalau ada yang terasa=)






7/31/2011

CHURPCHURP tu apa?



Hai..haa korang pernah tak dengar pasal churpchurp ?
aisehh tak kan xpernah kot..
haa aku yakin banyak blogger yang dah tahu pasal churpchurp ni..kan.kan.
oke..mai nak abaq churpchurp tuh apa

churpchurp ni sebenarnya media pengiklanan dibawah nuffnang..
konsep churpchurp ni lebih kurang ja dengan nuffnang..
TAPI...
harus ada tapi juga.hehe
 churpchurp ni kan dia tak keluarkan iklan kat belog kita..
sebaliknya kita yang perlu pilih iklan mana yang kita nak share..
tuh ja perbezaan nuffnang dengan churpchurp..
ada FAHEM?

Specialnya churpchurp ni kan sebab orang yang xde belog pon 
bule join jugak benda ni..
korang bule share iklan yang dipilih tadi mengunakan facebook,twitter,tumblr
blogspot pon buleh..
korang akan dibayar bila iklan yang korang share tadi ada orang klik.
lagi banyak klik lagi banyak la korang dapat.
mudah kan?so tunggu apa lagi..

JOM SIGN UP CHURPCHURP..
free je..korang tak rugi pape pon kalau sign up..
bila dah sign up tuh korang dah bule start share iklan tadi.
kalau dah blurr sangat minta la tolong kawan kawan kat 
facebook tuh klik kan.hehe
apa guna kawan sampai beriben kat FACEBOOK kalau tak 
bule nak tolong.kan.kan?hehehe









7/01/2011

HATI SIAPA NI?



Memang jadi tak keruan kan bila hati dah jatuh cinta..
patot la orang cakap bila jatuh cinta mandi tak basah,makan habis
seguni beras pon belom tentu kenyang.HAHA
emm rindulah kat senyuman dia. 
tipu lah kalau cakap korang tak pernah FALL IN LOVE..
jangan nak buat muka seposen cakap xtwu cinta tuh apa.haha


Serius waa cakap sama lu  waa MINAT sangat kat dia..
Tapi dia xtahu pon.
hihi malu la nak cakap kat dia..eish gedix plak aku.haha
Tapi aku cuma minat kat suara dia je.
huh power gila kot suara dia kalah nenek aku dok jerit suruh angkat
kain.hehe


Nama dia SYEERA SANDERS..alaa kantoi la.hehe
Bagi aku la,dia ni sangat sangat berbakat sebab bule nyanyi dengan
baik pastu tak kering idea nak tulis lagu sendiri.

MEMANG SUPERB SEDAPP HABEHH.
haha.jum layan lagu dia..




TITLE : MEMANG BENAR

best kan dia?hehe
kalau dah berkenan jum ramai ramai LIKE page dia
kat MUKA BUKU
Syeera sanders







6/11/2011

KAU PENGANTIN BARU.AKU APA DAPAT?HAH

ASSALAMMUALAIKUM

Okay bila cuti sekolah dekat sikit lagi je nak melabuhkan bontotnya baru lah guwa dapat sedikit mood untuk update belog.Tapi apedehal kalau guwa tak update pon,bukan ada orang nak baca.okay ayat negatif.haha


Okay bila dah cuti sekolah mesti lah pasangan pasangan atau couple yang dah lama ready untuk berkahwin akan menjadi sibuk dengan tidak semena mena.Sibuk untuk melakukan persiapan terakhir sebelum jadi raja sehari.kan.Begitu juga dengan mak guwa,hanya ALLAH yang tahu betapa bizinya puan mak dalam menyiapkan segala jenis hantaran mengalahkan keterujaan penggantin sendiri sehinga guwa sendiri dikerahnya.LIKE A BOSS.hahaha

Alhamdulillah majlis perkahwinan mak saudara sebelah puan mak berjalan dengan lancar walaupun sangat penat dengan kehadiran tetamu yang super duper,menambahkan lagi bilangan cawan dan pinggan yang perlu dibasuh.haha okay guwa cuma bergurau.

Okay gambar gambar,sila ambil peranan anda dalam menerangkan perkara yang selanjutnya.terima kasih.


Kadi memberi ceramah dan menyoal pengantin lelaki

pengantin lelaki yang sangat teruja

pengantin pompuan pon tak kurang eksaitednya





sampai ke kening senyum.hehe

selesai akad nikah..

ehh?ni ahlijawatankuasa masjid.hehe



Apa yang dapat guwa simpulkan(haha) dari ceramah kadi tadi,kahwin bukan lah satu perkara yang hanya memandang pada keseronokan.Memang seronok.Tapi hakikatnya banyak tanggungjawab dan komitmen yang kena beri untuk pastikan rumah tangga aman damai.Pentingnya disitu amalan bertolak hangaku ansur antara lelaki dan perempuan.Perlu ada give and take.Suami dan isteri masing masing ada tugas yang perlu dilaksanakan. Ini je kesimpulan yang dapat guwa berikan.hahaa


mana satu pengantin ni?

kemain lagi depa.hehe

ehh sape nk suap dulu ni?hehe

haa kaut jangan tak kaut.haha

Okay yang dibawah ni semua bini bini  student mak guwa yang diimport khas oleh puan emak bagi membantu beliau menyiapkan hiasan hantaran dan juga menberi bunga telor kepada tetamu yang datang

bihah cakap nama dia yan
yang ni shada
yang baju oren tu zana omeyy yang hijau tu dilla.
hok ni nama dia bhah.bihah comel nama dia.haha

notakaki :kalau ada yang lu berkenan boleh lah buat isteri sebab semua rajin bebeno.haha
Guwa syak guwa macam dah jatuh hati dengan seorang student mak tu.Eh jap,bukan seorang,tapi SEMUA.haha
kisah selanjutntya

5/26/2011

XXX LAYAN BEB

Mari dekat mari dekat..hehe
siapa xkenal kan SITI ROSMIZAH tuh..
alaa xkan xkenal?
xkenal maka tak cinta.Nampak2 saya melawak?haha


Kalau korang xkenal lagi SITI ROSMIZAH tuh la yang tulis NOVEL MATA BERKACA ...

haaa ni novel pertama beliau..
punya la best sampai berapa kali cetakan pon ceq tataw nak abaq kat hampa..
tapi nak abaq mai memang best sgt kot walaupon jalan cerita dia sedih.
aku rasa kalau laki hat dok ego kalau baca sorang2 kenfem nangeh..diam2 suda.haha

Novel ke2 beliau CINTA KAU DAN AKU..
novel ke2 ni best jugak...
jalan cerita yang syiokk walaupon tiba2 ada part air mata..sob.sob


lepas kejayaan beliau menulis novel ke2 beliau muncul dengan novel ke3.JENGJENGJENG..
LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU
Oke fine.cover dia memang macam pasal cerita seram or balasan akhirat or whatkan..
kalau nak taw pasai apa p beli la noh..haha


Cuba teka what?haa maria ozawa datang malaysia?
ehh bukan la u...
tapi SITI ROSMIZAH baru saja siapkan novelkan ke4 beliau..
rasa rasa nak bagi tajuk apa untuk novel tuh?
hehe.xpayah la.beliau dah letakan tajuk pon untuk novel tuh..haha
7 HARI MENCINTAIKU..pergh..


SINOPSIS 7 HARI MENCINTAIKU
"Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan ? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri ! Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya ! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawa cermin ke suluh muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati ! So ... apa kata kau berambus sekarang ! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau ! "

Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

Berbagai kata nista dan makian yang di lemparkan pada lelaki ini. Bungkam Khuzairi mendengarnya, namun demi satu amanah Khuzairi terpaksa menelannya, demi satu amanah Khuzairi hanya mampu bersabar.

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?

Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma
nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.


Bestkan?kalau nak beli kena cepat dong kalau x kena tunggu cetakan kedua la jawabnya
haaha
RM32.90 semananjung malaysia
Rm35.90 untuk sabah&sarawak

tak mahal pon la sebab semua 1050 pages..







2/02/2011

RM350 UNTUK SEMUA

heyy..heyy..heyy...
cuba tengok tajuk entry diatas?
sebenarnya ini adalah kontest yang dianjurkan oleh mereka mereka yang kaya..
syarat yang disertakan sangat mudah..
cuma perlu menjadikan pengkomen yang terbanyak dan membuat post ringkas tentang kontest itu dan awak mugkin memenangi kontest beliau yang amat amat lumayan ni..hehe






sangat senang nak menang,,nenek aku yang rabun pon bule join..HAHAHA..
jom ramai ramai memeriahkan kontest yang dianjurkan beliau..
untuk maklumat lanjut sila lahh pergi ke website beliauu. wanmus.com

kontest komen dan menang di http://wanmus.com/ ini ditaja oleh :

Search This Blog