6/11/2011

KAU PENGANTIN BARU.AKU APA DAPAT?HAH

ASSALAMMUALAIKUM

Okay bila cuti sekolah dekat sikit lagi je nak melabuhkan bontotnya baru lah guwa dapat sedikit mood untuk update belog.Tapi apedehal kalau guwa tak update pon,bukan ada orang nak baca.okay ayat negatif.haha


Okay bila dah cuti sekolah mesti lah pasangan pasangan atau couple yang dah lama ready untuk berkahwin akan menjadi sibuk dengan tidak semena mena.Sibuk untuk melakukan persiapan terakhir sebelum jadi raja sehari.kan.Begitu juga dengan mak guwa,hanya ALLAH yang tahu betapa bizinya puan mak dalam menyiapkan segala jenis hantaran mengalahkan keterujaan penggantin sendiri sehinga guwa sendiri dikerahnya.LIKE A BOSS.hahaha

Alhamdulillah majlis perkahwinan mak saudara sebelah puan mak berjalan dengan lancar walaupun sangat penat dengan kehadiran tetamu yang super duper,menambahkan lagi bilangan cawan dan pinggan yang perlu dibasuh.haha okay guwa cuma bergurau.

Okay gambar gambar,sila ambil peranan anda dalam menerangkan perkara yang selanjutnya.terima kasih.


Kadi memberi ceramah dan menyoal pengantin lelaki

pengantin lelaki yang sangat teruja

pengantin pompuan pon tak kurang eksaitednya





sampai ke kening senyum.hehe

selesai akad nikah..

ehh?ni ahlijawatankuasa masjid.hehe



Apa yang dapat guwa simpulkan(haha) dari ceramah kadi tadi,kahwin bukan lah satu perkara yang hanya memandang pada keseronokan.Memang seronok.Tapi hakikatnya banyak tanggungjawab dan komitmen yang kena beri untuk pastikan rumah tangga aman damai.Pentingnya disitu amalan bertolak hangaku ansur antara lelaki dan perempuan.Perlu ada give and take.Suami dan isteri masing masing ada tugas yang perlu dilaksanakan. Ini je kesimpulan yang dapat guwa berikan.hahaa


mana satu pengantin ni?

kemain lagi depa.hehe

ehh sape nk suap dulu ni?hehe

haa kaut jangan tak kaut.haha

Okay yang dibawah ni semua bini bini  student mak guwa yang diimport khas oleh puan emak bagi membantu beliau menyiapkan hiasan hantaran dan juga menberi bunga telor kepada tetamu yang datang

bihah cakap nama dia yan
yang ni shada
yang baju oren tu zana omeyy yang hijau tu dilla.
hok ni nama dia bhah.bihah comel nama dia.haha

notakaki :kalau ada yang lu berkenan boleh lah buat isteri sebab semua rajin bebeno.haha
Guwa syak guwa macam dah jatuh hati dengan seorang student mak tu.Eh jap,bukan seorang,tapi SEMUA.haha
kisah selanjutntya

Search This Blog